Aprilbrev

1. april 2023 11:06 , af Steen Lindholm

Noget om månedsbreve

Vi nærmer os standernedtagningen, og dermed er det snart slut med vinterbadning i indeværende sæson. Det betyder også, at dette er det sidste månedsbrev, eftersom der ikke udkommer månedshilsener til medlemmerne i sommertiden. Det brev, du nu læser, bliver samtidig det uigenkaldeligt sidste månedsbrev fra min hånd, og det er ikke nogen aprilsnar. Jeg har nemlig efter moden overvejelse besluttet at stoppe som høvding efter næste generalforsamling, og det er heller ikke nogen aprilsnar.

Lad mig derfor benytte lejligheden til at sige tak for de positive tilbagemeldinger, som jeg hver måned har modtaget fra utroligt mange af jer, lige siden jeg for snart tre år siden begyndte at publicere mine breve. De har bestyrket mig i den opfattelse, at månedsbrevene var og er et godt initiativ. Meningen med klummerne har overordnet være, at jeg gerne vil dele min elementære glæde og taknemmelighed med jer over at være viking, over det skønne kolde gys og samværet omkring vore ritualer og traditioner. Samtidig har klummerne været en oplagt mulighed for i al venskabelighed at give medlemmerne et lille hip. Det er sådan noget, man som høvding også er til for, og da jeg ikke bryder mig om løftede pegefingre, har jeg ofte valgt at give indlæggene et humoristisk anstrøg, ligesom jeg indimellem som et redskab også har anvendt selvironi. Selv sætter jeg pris på den såkaldt humoristiske distance, men jeg har i den forbindelse med beklagelse måttet konstatere, at enkelte medlemmer har følt sig trådt over tæerne. Det burde naturligvis i vore krænkelsestider ikke være kommet bag på mig, men det gjorde det alligevel! Lad mig derfor også benytte lejligheden til at undskylde, hvis jeg med mine månedsbreve har fornærmet nogen personligt, - det har selvfølgelig aldrig været hensigten.

Jeg håber, at traditionen med månedsbrevene vil fortsætte under en ny høvding, og hermed vil jeg ønske jer en god sæsonafslutning, hvor vi alle kan glæde os over, at Rudersdal kommune har genåbnet sine saunaer, hvilket betyder, at vi også i Vedbæk Vikingelaug med god samvittighed går back to normal. Så er det noget af et paradoks, at vi aktuelt har fået problemer med vort eget saunaanlæg, men de skulle gerne være løst før påskehelligdagene.  

Hil hil hil,

Høvdingen