Corona adfærd for nye (og gamle) medlemmer

21. september 2020 11:52 , af Steen Lindholm

Desværre er coronaen over os med fornyet kraft, og her ved vinterbadesæsonens begyndelse er det på sin plads at minde om de restriktioner, vi har måttet indføre for at passe på hinanden og undgå smitte i Asgaard.

Vedbæk Vikingelaug følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og selv om det er sagt til hudløshed, er afspritning og afstand to af de vigtigste forholdsregler.

Når du ankommer til Asgaard, er afspritning af hænderne derfor det første, vi beder alle om at foretage. Ved siden af døren ind til damernes omklædningsrum er opsat en beholder med sprit. Brug den, - ikke bare for din egen skyld, men af hensyn til os alle sammen. Hvis du uden at vide det har virusmateriale på hænderne, skal det naturligvis væk, inden du færdes i huset. Der findes også spritbeholdere mange andre steder i huset, og vores Borg Mester har bestilt ekstra rengøring og afspritning hver dag.

I hvert rum i huset er opsat en fortegnelse over, hvor mange personer der for tiden må opholde sig i rummet. Eksempelvis må der i herrernes omklædningsrum maksimalt være 4 personer ad gangen, i damernes lidt flere.

Saunaen er desværre lukket indtil videre. Beslutningen blev truffet af den nu afgåede bestyrelse og blev også meddelt på den netop afholdte generalforsamling. Med en restriktion på 4 mennesker i rummet, smitterisiko i det lille rum med lavt til loftet samt en kø af ventende udenfor med følgende afstandsproblemer ville en åbning af saunaen under de nuværende omstændigheder være både for risikabel og også temmelig umulig at administrere. Vi har desuden skelet til Rudersdal kommunes saunapolitik, der også for tiden er ganske restriktiv.

Vi ved, at saunalukningen kan være en skuffelse måske især for vore nye medlemmer, der havde glædet sig til saunaen med Danmarks flotteste udsigt, men vi håber på forståelse for bestyrelsens beslutning. Vi lover, at vi nok skal følge med og åbne, når det igen bliver forsvarligt, men som enhver kan se, kan det godt komme til at vare nogen tid. I mellemtiden må vi trøste os med, at vinterbadning også kan foregå uden sauna, - det var faktisk sådan det startede i vores laug!

Hil hil hil

Steen Lindholm, høvding