Januarbrev

1. januar 2021 11:33 , af Steen Lindholm

Kære Vikinger!

Her ved det nye års begyndelse kan jeg ikke lade være at tænke på, hvilket privilegium det er at være medlem af Vedbæk Vikingelaug. Hvordan det, vil læseren måske spørge, nu hvor både sauna og hus er lukket? Jo, når jeg hver morgen i mit hjem ifører mig min badekåbe og derefter kører til Vedbæk for at bade, mindes jeg, hvordan jeg for år tilbage stod på ventelisten til VVL og ikke havde adgang til noget hus. Dengang var jeg ligesom nu henvist til at klæde om under åben himmel, uanset vejret. Ældre medlemmer af vort laug vil måske hævde, at det var den rigtige vikingeånd. Jeg vil alligevel tillade mig at mene, at det er ikke bare behageligt, men et privilegium at kunne skifte tøj inden døre i et varmt omklædningsrum og som ekstra gevinst have muligheden for at gå i sauna efter badet. Og selv om vi for tiden er forment adgang til Asgaard, åbner huset med stor sikkerhed igen i det nye år, - hvornår ved vi desværre ikke, for det afhænger af myndighedernes anbefalinger.

A propos omklædning en stor tak til alle de medlemmer, som under lukningen sørger for et godt flow i adgangen til broen ved enten at møde omklædt hjemmefra eller skifte tøj oppe ved Asgaard. Ganske vist ser jeg hver dag personer, som klæder om ude på selve brohovedet og giver sig god tid til gene for den ventende flok inde på stranden. Men broen er som bekendt offentlig, og jeg er ret sikker på, at de ikke er medlemmer af Vedbæk Vikingelaug, hvor solidaritet er en del af vikingegenet.

Mit nytårsønske for vort højtelskede laug er, at vi snart kan komme tilbage til normale tilstande og vore stolte traditioner. Godt nytår til alle!

Steen Lindholm, Høvding