Brug af sauna

10. oktober 2021 13:59 , af Steen Lindholm

Forhåbentlig glæder alle sig over igen at kunne komme i sauna. Sådan skulle det gerne kunne fortsætte vinteren igennem, men for at det kan lade sig gøre, må vi alle hjælpe hinanden, så coronasmitten i samfundet ikke finder vej ind i Asgaard. Det er ganske vist dejligt igen at kunne føle sig sat fri, men coronaen er her stadig, så vi er nødt til at tage forholdsregler imod smitten, selv om de fleste af os heldigvis er vaccinerede, - hvilket jo i parentes bemærket er grunden til, at man i det hele taget har kunnet åbne samfundet igen. Bestyrelsen har desværre i den senere tid konstateret, at forbruget af sprit fra de opsatte poster i huset er faldende. Det er bekymrende. Lad os blive ved med at passe på både os selv og hinanden! 

Bestyrelsen har nu vedtaget nogle anbefalinger ved brug af saunaen. Ved udarbejdelsen har vi studeret Det Danske Saunaselskabs vejledninger, samtidig med at vi har taget hensyn til de specielle forhold omkring vores egen sauna. Vi vil gerne understrege, at de fleste af bestemmelserne er anbefalinger, ikke påbud, men vi håber alligevel, at vore medlemmer vil følge dem, så vi alle kan færdes sikkert i huset, også med adgang til saunaen. 

Kun på et enkelt punkt har bestyrelsen fundet det nødvendigt med et påbud: For at deltage i saunagus kræves det, at man er vaccineret eller i besiddelse af et coronapas, og det påhviler gusmestrene at kontrollere, at dette er tilfældet.

Nedenfor følger de nye bestemmelser:

SAUNAREGLER

Altid bad før sauna!

Anbefalinger ved brug af sauna (vore råd er på linie med Det Danske Saunaselskabs anbefalinger):

Afspritning af hænder ved indgang til og udgang fra sauna.
Man skal være rask, når man benytter saunaen.
Kun øverste bænke bør benyttes, og man sidder på eget håndklæde, som skal være tørt.
Gæster må ikke medtages.
Såfremt man er bruger og bliver smittet med Covid 19, gælder det som alle andre steder i Asgaard, at man straks underretter Bestyrelsen om, hvilke tidspunkter man har benyttet saunaen og dermed Asgaard.

Yderligere regler for deltagelse i saunagus

På grund af forøget smitterisiko i forbindelse med saunagus skal deltagerne være i besiddelse af gyldigt coronapas (fuld vaccination eller test inden for seneste 72 timer).
Det påhviler gusmestrene at kontrollere, at alle deltagere har coronapas.

Bestyrelsen